Over mij

Joost Meijer (1994) van Groningen, is een actieve gitarist die zich bezig houdt met allerlei verschillende stijlen. Zelf begon Joost als zevenjarige met het nemen van Klassieke gitaarlessen bij Thom Brouwer, waar hij acht jaar bij studeerde (Klassiek en Latin). Op zijn twaalfde leerde Joost zichzelf Flamenco spelen en begon hij daarnaast ook aan zijn eerste elektrische gitaar.

Na twee jaar studeren aan de pabo besloot Joost om over te stappen naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen waar hij studeerde onder Sabrina Vlaskalic, Goran Krivokapic en met Kristina Varlid. Hedens zit Joost in het laatste jaar van zijn muziek bachelor die hij dit jaar zal afronden.

In 2018 werd Joost ook werkzaam bij de Dutch Guitar Foundation, een stichting voor het behoud van de klassieke gitaar in Nederland opgericht door Sabrina Vlaskalic. In deze stichting uit Joost zijn organisatorische vaardigheden zowel als zijn technische vaardigheden.

Hedens is Joost actief als componist, schrijver, muzikant en producer bij verschillende projecten waaronder ‘Lange Mannen Met Haast’, waarmee hij in 2020 zijn eerste plaat produceerde (te luisteren op Spotify).

Gitaar als grote liefde

Naast zijn gitaar als grote liefde maakt Joost ook andere muziekvormen, is hij geïnteresseerd in en actief met licht en geluidstechniek en podiumkunsten. Verder is het geven van gitaarles een grote passie voor hem.